GP Sven Nys
1 januari 2024

Vos start nieuwe jaar met een zege (+VIDEO)

2_01031930_VrouwenBaal
Marianne Vos is 2017 begonnen met een overwinning in de GP Sven Nys. In de zevende manche van de IJsboerke Ladies Trophy haalde ze het na een spannende strijd met Ellen Van Loy. Thalita De Jong werd derde en deed een goede zaak met het oog op de eindzege.

Ellen Van Loy had nieuwjaarsnacht het beste verteerd en pakte in Baal uit met een verschroeiende start. De 36-jarige Molse hoopte de afgelopen dagen op regen en slijk, maar toonde ook op het door de vrieskou verharde parcours dat ze ondanks haar leeftijd niet moet onderdoen voor de concurrentie. 

Marianne Vos, Sanne Cant, Thalita De Jong en Laura Verdonschot gingen met z’n vieren in de achtervolging, maar alleen Vos slaagde er na een stevige inspanning in om het kloofje met Van Loy te dichten. De zevenvoudige wereldkampioene nam een ronde om op adem te komen, maar zette in de slotfase haar klasse opnieuw in de verf. In de trui van haar nieuwe sponsor WM3 Energie reed ze naar haar derde zege in vijf wedstrijden. 
In de strijd om de eindzege deed Thalita De Jong een uitstekende zaak. De wereldkampioene zag bij de tussensprint Sanne Cant vijf seconden dichterbij sluipen, maar na een spannende achtervolging riep ze de Belgisch kampioene in een sprint om de derde plaats nog tot de orde. 
VOS: ‘HEB ERVOOR MOETEN KNOKKEN’
“Ik was niet slecht gestart”, deed Marianne Vos haar wedstrijdverhaal. “Maar Ellen was pijlsnel vertrokken en ik had even tijd nodig om het parcours onder de knie te hebben. Ik heb de zege vandaag zeker niet cadeau gekregen, Ellen heeft me er voor laten knokken.”

“Dat ik in de eerste dag voor mijn nieuwe werkgever meteen kan winnen, is mooi meegenomen. De sponsors hadden vandaag speciaal een bus ingelegd om me aan het werk te zien. Of ik nu de favoriete ben voor het Nederlands kampioenschap? Er zijn meerdere kanshebbers. Thalita De Jong en Sophie De Boer zullen zeker meedoen voor de zege.”

VAN LOY: ‘GEEN SCHANDE OM VAN VOS TE VERLIEZEN’
Van Loy toonde zich groots in de nederlaag. “Het is geen schande om van Marianne (Vos) te verliezen. Uiteraard heb ik wel even gedroomd van de zege, maar op de rechte stukken en bergop reed ze gewoon twee per uur sneller. Dan breekt het op een moment. Ik wacht nog op die grote zege, maar de constante in mijn prestaties vind ik veel belangrijker. Het Belgisch kampioenschap? Ik zie mezelf zeker niet als favoriete en wil me ook niet vastpinnen op een resultaat.”

DE JONG: ‘MAG EINDZEGE NIET MEER WEGGEVEN’
Thalita De Jong won in een rechtstreeks duel met Sanne Cant de sprint om de derde plaats en doet zo een uitstekende zaak in de tussenstand van de IJsboerke Ladies Trophy. “Ik verlies maar vijf seconden op Sanne en ga met een goed gevoel naar huis. Met nog maar één manche in Lille ligt de eindzege binnen handbereik. Sanne rijdt beter door het zand, maar ik zal zeker wat extra trainen om goed voor de dag te komen.”

Deel dit bericht