GP Sven Nys
1 januari 2024

Van der Poel: ‘Eerste keer Baal en meteen winst: mooi’

2_01052651_VanderpoelBaal2
Mathieu Van der Poel heeft voor de eerste keer op nieuwjaarsdag de Grote Prijs Sven Nys bij de elite gewonnen. De Europese kampioen genoot van zijn triomftocht op zijn nieuwe fiets.

Als junior was Mathieu Van der Poel al één keer de sterkste in Baal, maar bij de elite stond hij nog nooit aan de start. Maandag was het meteen prijs. “De eerste keer de GP Sven Nys en meteen winst: mooi. In de eerste helft van de wedstrijd waren Wout en ik nog aan elkaar gewaagd, maar ik had het gevoel dat ik nog wel een snelle ronde in de benen had.”

Voor Van der Poel was het zijn eerste wedstrijd op zijn nieuwe Canyon-fiets. “Een goede test”, aldus Van der Poel. “De fiets is iets lichter en stijver, maar ik denk dat we mogen zeggen dat het een geslaagde missie was.”

De grootste tegenstander voor Van der Poel was, net zoals voor de andere renners, het weer. “Tijdens de cross merk je daar niet zo veel van, maar in de laatste twee rondes speelde de koude echt wel op. Dat maakte van deze cross echt wel een hele zware wedstrijd.”

Deel dit bericht