GP Sven Nys
1 januari 2024

Van Aert: ‘Wil supporters bedanken’

vabaal
"Geweldig dat ik het klassement van de bpost bank trofee nu al op zak heb", glunderde Van Aert na zijn demonstratie in de KwadrO GP Sven Nys (bpost bank trofee).

Eerste achtervolger Kevin Pauwels volgt, met nog één manche voor de boeg, al op 6’57”. Een onoverbrugbare achterstand. “Het is leuk dat ik me na het WK geen zorgen meer moet maken over dit klassement. Ik zal ontspannen aan de start van de laatste wedstrijd staan.”

In Baal demonstreerde Van Aert zowat van start tot finish. “Na een ronde had ik het goeie gevoel te pakken. Ik heb dan mijn tempo gezocht en ben stilletjes van de rest weggereden. Ik heb vandaag enkel naar mezelf gekeken.”

Van Aert beseft dat hij volgende week de grote favoriet is tijdens het BK in zijn eigen Lille. “Maar het BK wordt een hele andere wedstrijd. Het parcours is ook niet te vergelijken. De supporters zullen op het BK zeker een belangrijke rol spelen voor mij. Ik moet vandaag trouwens de supporters van Sven bedanken. Ik heb enkel positieve aanmoedigingen gekregen. Zoveel volk heb ik hier nog niet meegemaakt.”

Deel dit bericht