GP Sven Nys
1 januari 2024

Van Aert: ‘Te veel angst in de bochten’ (+VIDEO)

2_01045136_VanAertBaal
Hij naderde in de slotronde nog tot op acht seconden van winnaar Toon Aerts, maar winst zat er voor Wout Van Aert op nieuwjaarsdag niet in. "Mijn eigen fout", sloeg de wereldkampioen mea culpa.

“In het begin had ik iets te veel angst in de bochten”, bekende Van Aert, die voor het eerst in zijn nieuwe shirt van Crelan-Charles aan de start verscheen. “Dat kroop in mijn hoofd. Ik wilde ook geen onnodige risico’s nemen met het oog op wat er de komende weken nog op het programma staat.”

Van Aert zakte helemaal weg, maar zette in het tweede deel van de wedstrijd nog een knappe remonte in. “Ik koos op de harde ondergrond voor slappere banden, dat ging veel beter. Die val op dat balkje? Daar wil ik me zeker niet achter verschuilen, het is niet daar dat ik de wedstrijd heb verloren. Ik kende gewoon een moeilijke dag en had veel te laat een goed gevoel. In de slotronde kwam ik nog heel dicht, maar er was te weinig tijd om nog iets goed te maken. Dat ik hier niet win, is mijn eigen fout.”
VANTHOURENHOUT: ‘GROEI NAAR TOPVORM TOE’
Michael Vanthourenhout had lang uitzicht op een tweede plaats, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met het laagste podiumtrapje. “Het was moeilijk om Wout nog bij te houden, maar ik ga toch met een goed gevoel naar huis. Ik groei naar mijn topvorm toe. Net op tijd, een week voor het BK. Als ploeg willen we daar meedoen voor een podiumplaats en misschien zit er wel iets meer in. Ons plan? Zo lang mogelijk Wout volgen en het hem zo moeilijk mogelijk maken.”

Deel dit bericht