GP Sven Nys
1 januari 2024

Thibau Nys begint 2019 met zege voor eigen volk

thnys0101
Thibau Nys is het nieuwe jaar gestart met een zege in de GP Sven Nys, de zesde manche in de DVV Verzekeringen Trofee. Voor eigen volk rekende hij af met de sterke Spanjaard Gonzalo Inguanzo Macho.

Nieuwjaarsdag, dat is traditioneel crossen op Balenberg in de GP Sven Nys. Nadat de gelukswensen waren uitgedeeld en er nog een laatste keer geklonken werd op het nieuwe jaar mochten de junioren om 11 uur de eerste wedstrijd op gang trekken.

Ryan Cortjens, met zeven overwinningen de zegekoning van de maand december, probeerde in de eerste ronde de wedstrijd meteen in handen te nemen, maar de Limburger kon deze keer geen afstand nemen. Lokale held Thibau Nys en de Spanjaard Gonzalo Inguanzo Macho gingen vlot mee in het spoor. Halfweg cross sloot ook Ward Huybs, ploegmaat van Nys, voorin aan.

Aangemoedigd voor eigen volk nam Nys het commando over. Cortjens plooide als eerste, ploegmaat Huybs en Gonzalo Inguanzo Macho beten zich wel vast in het wiel van Nys. Met drie doken ze de laatste ronde in.

Daarin toonde Nys zich het sterkste van het trio. Met een kleine voorsprong soleerde hij naar de eerste overwinning van het nieuwe jaar. Inguanzo Macho werd tweede, Huybs mocht als nummer drie mee op het podium.

“Ik had van deze wedstrijd niet specifiek een doel gemaakt, maar het is altijd mooi om voor eigen volk te winnen”, genoot Thibay Nys na. “Na de snelle eerste ronde van Cortjens heb ik vanaf de tweede ronde zelf druk gezet. Ik voelde dat ik op sommige punten afstand kon nemen en heb daar het verschil kunnen maken.”

“Die Spanjaard was vandaag heel sterk, maar hij rijdt al een heel seizoen goed. Mijn volgende doel? Op het BK een goede uitslag rijden. Maar nu kan ik eerst Nieuwjaar vieren met deze overwinning op zak.”

Deel dit bericht