GP Sven Nys
1 januari 2024

Sven Nys na heroïsche zege: ‘Dit is het orgelpunt op mijn carrière’

nysher
In een beklijvend duel met Wout Van Aert toonde Sven zich de sterkste in de wereldbekercross van Koksijde met een ultieme versnelling in de slotmeters. Zaterdag won hij ook al in Hasselt.

“Dat ik hier nu nog eens win, tegen twee zo’n klasbakken, is ongelooflijk”, zei Sven na afloop van de wereldbekercross in Koksijde. “Hier zijn eigenlijk geen woorden voor.” Het leek wel even een ouderwets crossweekend met Sven twee keer op het hoogste schavot zoals in zijn topdagen.

“Ik was gisteren al enorm gelukkig”, aldus Sven , “maar dit is nog zoveel mooier. De beleving hier in Koksijde, het publiek dat me aanvuurt, het is ongelooflijk om zo’n duel te kunnen beslechten in je voordeel. Wout (Van Aert) is al weken de beste en als je dan van hem kan winnen, in mijn laatste jaar, dat is onbeschrijfelijk. Ik wist dat Wout er ongelooflijk op gebrand was om hier te winnen na zijn zege van vorig jaar en als je hem dan kan kloppen, dé man in vorm. Dat is geweldig. Een orgelpunt van mijn carrière.”

Sven was al een paar weken in goede doen met enkele podiumplaatsen, maar de overwinning bleef uit. “Ik wist dat die zege er wel zou komen. Het weer zat me gewoon altijd tegen. Kijk, als het zo heel warm is, dan heb ik maar één versnelling in de benen en dan liep ik de laatste rondes vaak leeg. Nu het regent en weer kouder is, er modder ligt op het parcours, speelt dat gewoon in mijn voordeel. Ik kan nu, in die koude, vijf of zes keer versnellen en toch iedere keer recupereren. Dat is het grote verschil met de voorbije weken. In deze omstandigheden was ik vandaag gewoon de beste.”

Sven tekent nu voor twee overwinningen op één weekend. “Mijn seizoen is nu al geslaagd. Hier ben ik ontzettend tevreden mee. En ik ben ontzettend blij dat ik nu win, want als je ziet hoe sterk Mathieu van der Poel voor de dag komt, dan moest ik nu echt wel mijn kans grijpen en dat heb ik ook gedaan.”

Deel dit bericht