GP Sven Nys
1 januari 2024

Sprangers beste nieuweling in Baal

lloyd
Lloyd Sprangers toonde zich de beste nieuweling in de KwadrO GP Sven Nys (bpost bank trofee). De Belg ontdeed zich in de slotronde van zijn landgenoten Clynhens en Van den Eynde.

Vijf ronden moesten de nieuwelingen afleggen op en rond Balenberg. Een kopgroep van zes, met daarbij Lloyd Sprangers en Jens Clynhens, nam een voorsprong. Vince Van den Eynde, leider in het klassement, moest achtervolgen na een mindere start maar kon in de slotfase toch aansluiten.

Sprangers, Clynhens en Van den Eynde gingen samen de laatste ronde in en het was Sprangers die aan het langste eind trok. “Heel leuk om het jaar zo te starten”, aldus Sprangers. “Het is mijn derde zege van het seizoen. Plots had ik een kleine voorsprong in de laatste ronde en die stond ik niet meer af.”

Clynhens kon leven met de tweede plaats. “Ik nam risico’s in de laatste ronde omdat ik het gat op Lloyd wilde dichten. Te veel risico want ik vloog in de hekken (lacht). Jammer, want ik rekende nog op mijn sprint.” Dankzij zijn derde plaats verstevigt Van den Eynde zijn leidersplaats in het klassement.

Deel dit bericht