GP Sven Nys
1 januari 2024

Parcoursopbouw GP Sven Nys (FOTOSPECIAL)

baal8
Donderdag is er eerst nog de Azencross in Loenhout, maar woensdag draaide ook de opbouw voor de volgende manche van de DVV Verzekeringen Trofee al op volle toeren. Bekijk hier de fotospecial van de opbouw van de GP Sven Nys in Baal!

Zondag op nieuwjaarsdag krijgen de crossers een vernieuwd parcours voorgeschoteld in Baal. Na de opening van het Sven Nys Cycling Center deze zomer kreeg het crossparcours van de Grote Prijs Sven Nys op en rond de Balenberg een nieuw kleedje, al verandert er aan het eigenlijke tracé nauwelijks iets.

Grootste verandering die dadelijk in het oog springt, is de houten afsluiting die het volledig tracé langs twee kanten afboordt waardoor het circuit een veel strakkere look krijgt. Het eerste deel na de aankomst wordt ook verreden over een stuk opgehoogde grond, waardoor de modder daar wat meer vrij spel krijgt. Het tweede gedeelte ligt er momenteel dan weer droger en sneller bij ten opzichte van afgelopen jaren, al blijft Baal van nature altijd een zware cross met het hoogteverschil.

Er is een bijkomende brug met trappen waar vroeger de balken lagen. Balken die nu verhuisd zijn naar een zone vlak voor de finish. De dubbele trede die vorig jaar nog dienstdeed op de helling na de eerste materiaalpost heeft dan weer plaatsgemaakt voor een trapje.

Deel dit bericht