GP Sven Nys
1 januari 2024

Nys: ‘Dit was fantastisch’

nysbaal
Sven Nys was in de wolken met zijn felbevochten tweede plaats in zijn eigen KwadrO Grote Prijs (bpost bank trofee). "Dit voelt als een overwinning", klonk het na afloop.

“Het voelde fantastisch om zoveel aanmoedigingen te krijgen”, doet Nys zijn verhaal. “Een tweede plaats achter Wout op dit parcours voelt als een overwinning. Hij is buiten categorie op dit soort omlopen. Ik denk dat ik hier vandaag op mijn plaats eindig.”

Even zag het er niet goed uit toen Nys in de beginfase onderuit ging. “Van die val heb ik toch enkele ronden moeten recupereren. Maar dan kwam de adrenaline weer naar boven en ben ik vol voor de tweede plaats gegaan. In de finale heb ik alles gegeven. Ik denk dat ik de tweede plek verdien. Straks ga ik zeker mijn supporters nog begroeten in de tent.”

AERTS: ‘RESPECT VOOR NYS’

Opvallende derde op het podium in Baal was Toon Aerts (Telenet-Fidea). De 22-jarige renner verloor de sprint om de tweede plaats en wees ostentatief naar Nys. “Omdat ik veel respect heb voor hem”, klonk het. “De laatste ronde zat ik in zijn wiel en ik werd meegezogen door het enthousiasme van de supporters. Het is geweldig dat iemand als Sven mij volgend jaar nog dingen kan bijbrengen (Nys wordt volgend manager van Telenet-Fidea). Vandaag verbaas ik alvast mezelf een beetje.”

Deel dit bericht