GP Sven Nys
1 januari 2024

Jelle Camps houdt demonstratie op Balenberg

2_01121333_BaalJunior
De Grote Prijs Sven Nys bij de junioren heeft de zevende seizoenszege van Jelle Camps opgeleverd. Na een lange solo hield hij de verrassende Spanjaard Jofre Cullell Estape achter zich. De Nederlander Thymen Arensman zorgde voor een internationaal podium op.

Aan de voet van de Balenberg begonnen er 47 junioren aan hun zevende manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Jelle Camps, Thymen Arensman en Jofre Cullell Estape namen de snelste start. Het uiteindelijke podium had zich na één ronde al afgescheiden van de rest.

Jelle Camps, vorige maand al winnaar in Essen, beschikte over de sterkste benen en zette zijn overwicht nog voor halfweg koers in de verf met een stevige versnelling. Cullell Estape en Arensman probeerde aan te klampen, maar beten hun tanden stuk.

De verbazende Cullell Estape kreeg in de slotronde een zegezekere Camps nog in het vizier, maar moest tevreden zijn met de tweede plaats. Arensman bewees met zijn derde stek dat hij klaar is voor het Nederlands kampioenschap van volgende week.

CAMPS: ‘VORM ZIT GOED VOOR HET BK’

Jelle Camps genoot zichtbaar na van zijn overwinning in Baal. “De teller staat nu al op zeven, dat is mooi. De benen voelden goed. Dat ik na zo’n vroege aanval alleen stand kon houden, is een geruststelling met het oog op het Belgisch kampioenschap van volgende week in Oostende. Of ik stress voel? Nee, mijn seizoen is nu al geslaagd. Niets moet, alles mag. In principe moet het zand daar mij wel liggen. Maar eerst volgt er vandaag nog een laat nieuwjaarsfeestje. Zonder uitspattingen.”

CULLELL ESTAPE: ‘HEB MEZELF VERRAST’

De Spanjaard Jofre Cullell Estape was op de wereldbekers in Valkenburg en Heusden-Zolder al vierde geworden, toch zat hij er in Baal wat onwennig bij. “Ik hoopte vandaag op het podium te eindigen, maar ik heb mezelf toch een beetje verrast. De inspanningen hebben dan toch geloond. Gisterenavond lag ik al om half 12 in bed. Hoe het voelt om te koersen om 1 januari? Een beetje vreemd. In Spanje kennen ze dat niet, daar is het vandaag gewoon feest.”

Deel dit bericht