GP Sven Nys
1 januari 2024

Hermans slaat dubbelslag in bpost bank trofee

DAS_0390
Bij de beloften in de KwadrO GP Sven Nys (bpost bank trofee) lukte Quinten Hermans een mooie dubbelslag. De Europese kampioen greep de dagzege en neemt de leiderstrui over van Daan Hoeyberghs, die vierde werd in Baal.

Hermans (Telenet-Fidea) leek op weg naar een makkelijke solozege, maar in de slotfase kreeg de Limburger nog het gezelschap van zijn ploegmaat Thijs Aerts. Die loodste zijn ‘kopman’, met het klassement in gedachten, perfect naar de finish. Hermans won, Aerts werd tweede en Nicolas Cleppe maakt het feestje van Telenet-Fidea compleet met een derde plaats.

“De eerste wedstrijdhelft voelde ik me heel sterk, maar plots verdween alle kracht uit mijn lijf”, verduidelijkt Hermans zijn terugval in de laatste ronden. “Ik voelde me misselijk en had nog maar weinig power in de benen. Geen idee hoe het komt. Dat ik hier toch nog win en de nieuwe leider ben, is een opsteker. Maar zestien seconden voorsprong is niet veel. Het zal nog spannend worden in Sint-Niklaas.”

Volgende week trekt Telenet-Fidea met een sterk beloftenblok – Iserbyt was er zelfs niet bij in Baal – naar het Belgisch kampioenschap. “We starten daar met een aantal jongens die iets kunnen betekenen”, vertelt Aerts. “Als blok kunnen we daar zeker iets doen. Vandaag was het in de slotronde mijn bedoeling om Quinten zoveel mogelijk te helpen om seconden te nemen in het klassement.”

Deel dit bericht