GP Sven Nys
1 januari 2024

Europees kampioen Rouiller voert nieuw nummertje op

lrbaal
De Grote Prijs Sven Nys bij de junioren is een prooi geworden voor Loris Rouiller. De Zwitser toonde zich op nieuwjaarsdag bijzonder hongerig en reed van start tot finish aan de leiding. Anton Ferdinande en Jarno Bellens flankeerden de Europese kampioen op het podium.

Twee dagen na zijn zege in Diegem heeft Loris Rouiller een nieuw nummertje opgevoerd. De Zwitser van IKO Enertherm-Beobank duldde van bij de start geen tegenstand. De Italiaan Filippo Fontana, in Baal aangemoedigd door Daniele Pontoni, probeerde de Europese kampioen nog even te volgen, maar blies zich met die inspanning helemaal op. Hij viel terug naar de tiende plaats.

Rouiller had al snel een kloofje van tien seconden op een groepje achtervolgers. In de tweede helft van de wedstrijd knabbelde Anton Ferdinande nog wat aan de achterstand, maar de Zwitser bedreigen zat er niet meer in. Jarno Bellens fietste naar de derde podiumplaats.

ROUILLER: ‘WAS NOCHTANS NIET MIJN PARCOURS’

Voor Rouiller was de zege in Baal al de twaalfde van het seizoen. “Een hele mooie”, glunderde de Zwitser. “Voor mij was het de eerste keer dat ik in Baal aan de start stond. Een speciaal parcours: heel zwaar en heel vettig. Niet meteen mijn ding, maar ik besloot om van bij de start er de beuk in te gooien.”

“Al snel was ik helemaal alleen weg. In de tweede en derde ronde maakte ik nog wat foutjes en ging ik een keer tegen de grond. Gelukkig kon ik tot aan de finish mijn voorsprong vasthouden.”

Deel dit bericht