GP Sven Nys
1 januari 2024

De Jong viert rentree in GP Sven Nys

belgaimage-105461757-full
Thalita De Jong maakt op 1 januari haar rentree in de GP Sven Nys (DVV Verzekeringen Trofee) in Baal. De wereldkampioene van 2016 treedt er voor het eerst in maanden weer aan in een cross en doet dat in de kleuren van haar nieuwe team Experza-Footlogix.

De 24-jarige De Jong, Europese en wereldkampioene in het veld van 2016, beleefde een horrorjaar door allerlei blessures. Haar laatste cross dateert van de Wereldbeker in Hoogerheide eind januari 2017, waar ze ten val kwam en de wedstrijd niet kon uitrijden. Ze miste daardoor ook het WK in het Luxemburgse Bieles. Ook op de weg vlotte het daarna niet door verschillende blessures.

Maar nu komt er dus eindelijk goed nieuws. De Jong zal van de partij zijn in de GP Sven Nys op 1 januari. “Ik hoop dat ik fit genoeg ben. Ik start in Baal om te zien waar ik sta. Ik moet het week voor week, wedstrijd per wedstrijd bekijken”, aldus de Nederlandse, die vorige week een scan moest ondergaan. De resultaten waren goed, waarna ze licht op groen kreeg om in competitie te treden.

Op 13 januari hoopt De Jong ook aan de start te kunnen staan van het Nederlands kampioenschap in Surhuisterveen.

Deel dit bericht