GP Sven Nys
1 januari 2024

Coremans snoept Nys zege af voor eigen volk

dcbaal
Dante Coremans is de eerste winnaar van het nieuwe jaar. In de Grote Prijs Sven Nys, de zevende manche van de DVV Verzekeringen Trofee, haalde hij het bij de nieuwelingen van Thibau Nys. In de DVV Trofee blijft Salvador Alvarado aan de leiding.

Op een zware omloop op de Balenberg bepaalden Dante Coremans en Thibaut Nys van bij de start het tempo. Salvador Alvarado, de leider in de DVV Trofee voor nieuwelingen, probeerde zijn wagonnetje aan te pikken, maar viel terug naar de vierde plaats. Ward Huybs kwam Alvarado vooraan aflossen, maar ook voor hem lag het tempo te hoog. Hij mocht als nummer drie mee op het podium.

De strijd om de overwinning werd een spannend duel tussen Nys en Coremans. Belgisch kampioen Nys wilde graag voor eigen volk triomferen en plaatste als eerste een versnelling. Even mocht hij dromen van de overwinning, maar in de slotronde werd hij nog geremonteerd door een ijzersterke Coremans.

COREMANS: ‘STERKSTE IN HET SLOT’

Coremans was verrast met zijn overwinning in de GP Sven Nys, de elfde al van het seizoen. “Ik maakte veel foutjes, maar op deze zware omloop is dat niet abnormaal”, aldus de renner van Callant-Doltcini. “Het werd al snel duidelijk dat het een duel tussen Thibau en mij zou worden. In de slotronde had hij een gaatje, maar dat kon ik in één keer dichtrijden. In de hoop om het verschil te maken, heb ik meteen doorgetrokken. Met succes. Op het einde was ik de sterkste. Ik had echt niet verwacht dat ik op dit moment al zoveel overwinningen zou tellen.”

In de DVV Trofee voor nieuwelingen blijft Salvador Alvarado aan de leiding. Na drie van de vier manches heeft hij 61 punten. Dat zijn er veertien meer dan Thibau Nys, zijn eerste achtervolger.

Deel dit bericht