GP Sven Nys
1 januari 2024

Cant verslaat Van Loy na mooi duel in Baal

cantbaal
De zege bij de vrouwen in de KwadrO GP Sven Nys (bpost bak trofee) ging naar Sanne Cant. De Europese kampioene haalde het solo voor Ellen Van Loy en Helen Wyman. Cant verstevigt ook haar leidersplaats.

Van Loy ging het beste van start op en rond Balenberg. De renster van Telenet-Fidea nam een voorsprong van een vijftiental seconden op Sanne Cant (Enertherm-BKCP), maar de Europese kampioene liet niet begaan. In de voorlaatste ronde kregen we een leidend duo en het was Cant die in de slotronde de maat nam van Van Loy.

“Ik heb het gat op Ellen niet te bruusk gedicht. Op deze omloop is het belangrijk om jezelf niet op te blazen. In de laatste ronde kwam ik bij haar en toen had ik wel het gevoel dat ik nog een versnelling in de benen had. Ik ben blij dat ik met deze conditie naar het BK kan afzakken, maar de topconditie heb ik nog niet te pakken. In het klassement van de bpost bank trofee ziet het er goed uit met nog één manche te gaan (Cant heeft een voorsprong van 3’51” op Jolien Verschueren, red.).”

Van Loy kon zich neerleggen met de tweede plaats. “Met het oog op mijn klassement vond ik het belangrijk om snel te starten. Ik voelde Sanne ronde na ronde komen. Zij had een goed mikpunt en zag mij ook enkele foutjes maken. In de slotronde versnelde Sanne na de balken en ik voelde meteen dat ik de rol moest lossen. Toen ik dan ook nog eens ten val kwam, was het helemaal over.”

Deel dit bericht