GP Sven Nys
1 januari 2024

Aerts na winst in Baal: ‘Met dank aan Tom Meeusen’ (+VIDEO)

2_01042753_AertsBaal
Toon Aerts boekte in Baal zijn derde overwinning van het seizoen. De Europese kampioen dankte zijn overwinning in de Grote Prijs Sven Nys aan ploegmaat Tom Meeusen.

“Als ploeg was dit een belangrijke wedstrijd en de steun van het publiek gaf me in het begin van de cross wel vleugels”, deed Aerts zijn wedstrijdverhaal. “In de laatste ronde kwam Wout nog heel fel opzetten, maar ik heb nooit gepanikeerd. Het was kwestie om op de technische stroken voorzichtig te blijven en op de rechte stukken zo hard mogelijk door te trappen.” 

“Ik heb vandaag ook veel te danken aan Tom Meeusen. In het begin van de wedstrijd zag ik hoe hij de moeilijke stroken aanvatte, dat heeft me in de slotfase wel geholpen om rustig te blijven.”
Over een week wordt in Oostende het Belgisch kampioenschap gereden. “Allicht zullen er deze week veel vragen volgen over mijn winstkansen”, beseft Aerts. “Een jaar geleden kreeg ik ook al veel vragen na mijn zege in Leuven, maar de stress heeft me toen genekt. Hopelijk kan ik de zenuwen nu beter de baas blijven.”

Deel dit bericht