GP Sven Nys
1 januari 2024

2016: Van Aert demonstreert in Baal

BELGIUM CYCLOCROSS BPOST BANK TROFEE GP SVEN NYS BAAL
Wout van Aert heeft in Baal de Grote Prijs Sven Nys gewonnen. Van Aert kwam met een enorme voorsprong over de meet en pakt zo de eindzege in de de bpost bank trofee. Sven Nys werd voor eigen volk tweede.

De mensenmassa op de Balenberg moedigde natuurlijk in de eerste plaats Sven Nys aan. Op een zwaar, modderig parcours ging Nys, net zoals Wout van Aert behoudend van start rond de 8ste plaats.

De eerste ronde was voor Laurens Sweeck, in het gezelschap van Lars van der Haar, Klaas Vantornout, Gianni Vermeersch en Michael Vanthourenhout. Van Aert dichtte de kloof met het kopgroepje van Van der Haar gezwind, Sven Nys forceerde niet en deed er iets langer over. Nys schoof op tot de zesde positie, maar verloor dan weer terrein met een slipper zonder veel erg. 

Ondertussen was Van Aert er vooraan alleen van door. Na 2 ronden kwam de klassementsleider met 16 seconden voorsprong over de meet op zijn vier achtervolgers. Het groepje van Sven Nys volgde op 28 seconden. De kloof met een indrukwekkende Van Aert groeide snel tot 45 seconden. Nys rolde de rest van de achtervolgers op en kwam als derde door, na een sterke Michael Vanthourenhout. Kevin Pauwels was een opvallende afwezige, hij kwam in Baal niet in het stuk voor.

In het achtervolgende groepje, steeds verder weg van leider Van Aert, barstte de strijd voor de tweede plaats los. Toon Aerts kwam nog knap terug en pakt in de slotronde even de tweede plaats over, maar Sven Nys was gebrand op een tweede plek. Nys was de enige die niet wisselde in de laatste materiaalpost en pakte zo enkele meters. Aerts kwam nog tot op het wiel, maar moest in de sprint zijn meerdere erkennen in Nys. De Balenaar pakte de tweede plaats op 1:15 van de ongenaakbare Van Aert.

Kevin Pauwels kwam als tiende binnen op 2:09. Van Aert heeft in het klassement een voorsprong van 6’57” op Pauwels en is daardoor zeker van de eindzege in de bpost bank trofee.

Deel dit bericht