GP Sven Nys
1 januari 2024

2015: Van Aert: ‘Kijk uit naar finale in Lille

vabaal
Wout van Aert heeft in Baal zijn suprematie nogmaals in de verf gezet. "Ik ga er niet onderuit kunnen dat ze mij tot topfavoriet voor het BK uitroepen", aldus de 20-jarige crosser uit Lille.

Op en rond de Balenberg bood Tom Meeusen het meeste weerwerk, maar de Essenaar moest de rol lossen na een lekke band. Daarna lag de weg open voor Wout Van Aert. “In het begin was het een beetje afwachten en verdedigde ik vooral mijn voorsprong in het klassement. In het tweede deel van de wedstrijd reed ik wat aanvallender en kwam ik voorop met Meeusen. Als hij niet lek rijdt was het misschien veel spannender geweest. Jammer voor hem, maar dat is deel van de cross.”

In het klassement heeft Van Aert nu al 6’07” voorsprong op eerste achtervolger Kevin Pauwels. Omdat er met Lille (7 februari) nog maar één manche van de bpost bank trofee op het programma staat en je maximaal vijf minuten per manche kan verliezen, is Van Aert zegezeker wat het klassement betreft. 

“Ik kijk er al naar uit om de eindzege in de bpost bank trofee binnen te halen in mijn eigen dorp Lille”, glundert Van Aert, die donderdagavond nog naar Spanje trekt om zich voor te bereiden op het BK. “Ik zal er niet onderuit kunnen dat ze mij daar tot topfavoriet zullen bombarderen. Ik wil er in ieder geval alles aan doen om in Erpe-Mere in optimale omstandigheden aan de start te verschijnen.”

Deel dit bericht