GP Sven Nys
1 januari 2024

2015: Niemand stopt Van Aert

vanaertbaal
Ook op nieuwjaarsdag was Wout Van Aert niet te stoppen. In de GP Sven Nys diepte hij zijn leidersplaats in de bpost bank trofee nog wat uit. Van Der Haar en Pauwels mochten mee op het podium, Nys net niet.

Een winterzonnetje zorgde voor een modderig parcours in Baal op nieuwjaarsdag. Lars Van Der Haar was traditiegetrouw snel weg. Na één ronde had hij Rob Peeters, Wout Van Aert, Kevin Pauwels en Tom Meeusen in zijn wiel. Sven Nys volgde even verderop.

Bij de tussenspurt voor de bonificatieseconden één ronde later bouwde Van Aert zijn leidersplaats nog wat verder uit. Vooraan nam Nys de plaats van Peeters in. Sterker nog, even verder trok Nys bij de balkjes en de brug door en schoof door naar de leiding.

Het vijftal werd ei zo na een zestal. Gianni Vermeersch kwam heel dichtbij, maar kon net niet aansluiten. Maar net dan plaatste Van Aert een tempoversnelling, enkel Meeusen kon volgen. Maar toen die af te rekenen kreeg met een lekke band, was Van Aert weg.

Definitief. Van Aert snelde naar zijn negende zege van het seizoen bij de profs. Achter hem ging Van Der Haar solo op weg naar de tweede plaats.

In de voorlaatste ronde kon Vermeersch toch nog aansluiten bij Pauwels en Nys. Pauwels toonde zich de sterkste van de drie en pakte de derde plaats. Nys reed nog lek in de laatste ronde en zag zo een vierde plaats verloren gaan. Die ging naar Vermeersch. Nys werd vijfde.

Deel dit bericht