GP Sven Nys
1 januari 2024

2014: Nys trekt meteen door op nieuwe fiets

nystrek800
Sven Nys heeft zijn eigen Grote Prijs van start tot finish gedomineerd. Hij haalde het met een voorsprong van een kleine minuut op Zdenek Stybar.

Er kwam een eerste afscheiding nadat het erg druk was in de fietswisselzone. Nys nam meteen het commando en duwde even door om de rest te testen. Bart Wellens stond ondertussen te voet na een gebroken ketting. Peeters en Walsleben waren de eerste achtervolgers. Even later kon Bina bij hen komen aansluiten. Albert, Stybar en Meeusen volgden nog wat verder.

Klaas Vantornout kwam niet in het stuk voor. De Belgisch kampioen was ziek, kreeg daarbovenop nog af te rekenen met een zadelbreuk en stapte af. Nys maalde gewoon verder en verpulverde de tegenstand. Achter de wereldkampioen ging het tussen Peeters, Stybar en Albert voor de dichtste ereplaatsen.

Nys begon met een voorsprong van een kleine minuut aan zijn laatste (ere)ronde. Hij ging nog even tegen de grond, maar dat kon zijn zege niet in gevaar brengen. Stybar begon als tweede aan de laatste ronde en hield ook stand. Albert gooide Peeters nog los, maar moest tevreden zijn met de derde plaats. In de stand om de bpost bank trofee bouwt Nys zijn voorsprong uiteraard uit.

Deel dit bericht