GP Sven Nys
1 januari 2024

Van der Poel: ‘Voelde me vandaag niet super’

CYCLOCROSS DVV TROFEE GP SVEN NYS BAAL
Voor de vierde keer op rij heeft Mahtieu van der Poel het nieuwe jaar ingezet met een overwinning in de GP Sven Nys. De wereldkampioen voelde zich op de Balenberg nochtans niet super.

“Het is altijd leuk om het nieuwe jaar met een overwinning te starten”, opende Van der Poel. “In Baal vind ik ook wel een parcours waarop ik mijn ding kan doen: een hele technische omloop waar je ook nog snelheid kan halen. Daarom kom ik hier gewoon heel graag.”

En toch werd het een lastige wedstrijd voor de wereldkampioen. “Ik voelde me vandaag niet super. Ik had niet de beste benen, zeker de eerste rondes. Toen we met vijf voorop geraakten, had ik nog wel overschot en voldoende energie om te versnellen, maar ik had ook het gevoel dat de andere jongens nog een versnelling in de benen hadden.”

“Drie rondes voor het einde heb ik dan toch een eerste keer versneld. Ik kreeg meteen een mooi kloofje, dat is dan een extra motivatie om door te zetten. Pidcock spartelde nog wel wat tegen en in het slot kwam Wout nog sterk opzetten, maar uiteindelijk had ik het allemaal wel onder controle.”

Deel dit bericht