GP Sven Nys
1 januari 2024

Van der Poel slaat dubbelslag in GP Sven Nys

belgaimage-143558354-full
Mathieu van der Poel (Circus-Corendon) heeft voor de tweede keer de GP Sven Nys in Baal gewonnen. De Nederlander slaat daarmee een dubbelslag, want hij springt met zijn 21ste zege van het seizoen ook over tweede Toon Aerts in het algemeen klassement van de DVV Verzekeringen Trofee.

Voor een keertje geen kanonstart voor Mathieu van der Poel, want de Nederlander was slecht weg na een nieuwe botsing waarbij hij zijn stuur en zadel moest rechten. De kopstart was verrassend voor Jens Adams, die de leider in de DVV Verzekeringen Trofee mee naar voren trok. Toon Aerts zag immers zijn kans om een gaatje te slaan met zijn Nederlandse concurrent. Lang duurde die opening niet, want de Europees kampioen zette snel orde op zaken.

Na een kwartiertje kwam van der Poel als eerste door om de derde ronde in te gaan, Eli Iserbyt legde zich plat om de Nederlandse sneltrein te volgen. Hij vloog als vanouds weg van de tegenstand, maar een lekke band op het voorwiel en een valpartij in de nieuwe afdaling gooiden even roet in het eten. Tien seconden was plots het kleine gaatje voor MVDP. Goed nieuws voor Aerts, die op dit parcours ook zijn gading vond.

Het duel voor de zege was weg, maar het duel voor de leiding in de tussenstand van de DVV Verzekeringen Trofee bleef tot op de laatste seconde van deze race doorgaan. Aerts vocht voor elke morzel Vlaams-Brabantse grond. Pas in de laatste ronde ging van der Poel qua seconden voorbij Aerts in het klassement. Achter hét duel streed een drietal voor de derde podiumplaats: Corné van Kessel, Laurens Sweeck en beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt.

Van der Poel pakte zo’n acht seconden voorsprong in totaal, terwijl Sweeck op zijn nieuwe fiets de derde plaats wegkaapte. Iserbyt werd mooi vierde, van Kessel vijfde.

Deel dit bericht