GP Sven Nys
1 januari 2024

Van der Poel heer en meester in Baalse blubber

Belga
Belga

Ook in de modder is er momenteel niets te doen aan Mathieu van der Poel. De wereldkampioen nam in Baal al in de tweede ronde afscheid van de tegenstand en reed solide naar de overwinning. Wout van Aert en Pim Ronhaar flankeerden de Nederlander op het podium. 

Het aangekondigde duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel kreeg al bij de start vorm. De twee eeuwige rivalen snelden weg, terwijl Tom Pidcock ver weg in het pak was beland. Toch kon er nog iemand aansluiten bij de leiders: Pim Ronhaar knokte zich tot in het spoor van de twee toppers. Achter hem kende ook Thibau Nys zichtbaar een betere dag in zijn eigen achtertuin.

Tijdens de tweede beklimming van de Balenberg ging Van der Poel als een bezetene tekeer. Bij de eerstvolgende passage aan de aankomst had hij al een voorsprong van 10 seconden. Achter Ronhaar verscheen Pidcock, met in zijn gezelschap Michael Vanthourenhout. Nys en Van der Haar volgden al op bijna een minuut.

Onemanshow 

Snel werd duidelijk dat Van der Poel voor een nieuwe onemanshow tekende. Achter hem kwamen Van Aert en Ronhaar nog even samen, al kon de Belg uiteindelijk toch weer afstand nemen. De krachtsverhoudingen waren op die manier duidelijk. Van der Haar ging solo op weg naar de vierde plaats, Vanthourenhout en Nys namen de strijdbijl op voor het laatste plekje in de top 5.

Van der Poel kon in cruise control naar de aankomst rijden, waar hij zijn truitje schoonmaakte en het volk groette. Van Aert volgde op net geen 2 minuten, Ronhaar kwam een kleine minuut later over de meet. Van der Haar verstevigt zijn leiderspositie in het klassement met een vierde plaats, terwijl Vanthourenhout het haalde van Nys in het duel voor de vijfde plek.

 

Deel dit bericht