GP Sven Nys
1 januari 2024

Thibau Nys wint bevrijd GP Sven Nys

NysLoenhoet
Op zijn 'thuisparcours' heeft Thibau Nys de Grote Prijs van zijn vader kunnen winnen. De 'kleine' Nys won er voor een sterke Jente Michels en wereldkampioen Ronhaar.
Thibau Nys kent natuurlijk iedere uithoek van het parcours op de Balenberg en rond het Sven Nys Cycling Center. De goede prestatie in Loenhout bevestigde hij met een solo naar de zege in de GP Sven Nys. Een opmerkelijke tweede was Jente Michels. Wereldkampioen Pim Ronhaar, ploegmaat van Nys, maakte de top drie rond.
 

Nys: “Ik heb het gevoel dat ik nu echt de juiste flow te pakken heb. Ik hoop op dit elan te kunnen doorgaan. Zo is het terug leuk. Het doet deugd om hier te winnen, maar ik ben in het algemeen blij dat ik terug op mijn niveau ben en terug kan meedoen voor de prijzen. Het voelt alsof ik bevrijd ben van het blok aan mijn been waarmee ik rondreed.” 

Thibau Nys zet met deze prestatie zichzelf terug op de kaart en solliciteert dan ook naar een plek in de WK-selectie. “Tot voor Loenhout snap ik dat mijn selectie nog een vraagteken was, maar met winst in Loenhout en nu de overwinning hier, heb ik laten zien dat ik heel goed ben. Ik denk ook niet dat die vorm dit seizoen nog zal verdwijnen.  

Deel dit bericht