GP Sven Nys
1 januari 2024

Thibau Nys pakt vijftiende zege op ‘zijn’ Balenberg

thibaubaal
Thibau Nys heeft zijn vader geëerd tijdens diens GP in Baal. De junior reed snel weg van de tegenstand en pakte zijn vijftiende zege. Op de Balenberg die hij met de ogen dicht kan oprijden.

Ward Huybs en Lucas Janssen mochten mee het podium op, maar het luidste gejuich was logischerwijze voor thuisrijder Thibau Nys. Die reed in de tweede ronde weg van een drietal andere renners waaronder Huybs. Die hield nog het langste vol, maar moest uiteindelijk aan de meet een halve minuut toegeven. Ondertussen was Nys enkel maar even te stoppen door een tak die hij van tussen zijn wielen moest prutsen.

Voor Nys is het dus zijn vijftiende seizoenszege, ook al zijn tweede keer op rij dat hij wint in de GP van papa Sven. Die glunderde weer terwijl hij zijn zoon het zegegebaar zag maken. “Ik heb genoten van de Balenberg. Zeker met de vorm die ik nu heb en de vele toeschouwers”, opende Thibau na de wedstrijd. “De laatste maanden merk ik dat er nog meer fans bij komen. Dat geeft me meer motivatie en een kick om door te fietsen. Ik voelde vandaag geen druk druk. Sterker nog: ik had minder stress dan in andere wedstrijden. Het voelt alsof ik in mijn achtertuin aan het fietsen ben. Ik ken hier elke bocht en bobbel.”

De fans geven Nys net extra kracht. “Die mensen dragen me op handen. Dat geeft me motivatie. Zei papa dat ik alles heb om het te maken? Goh. Puur tactisch gezien misschien wel. Maar qua techniek en explosiviteit boet ik nog in. Ik moet nog een grotere motor krijgen, maar dat is training voor de komende jaren. Ik kom steeds dichter bij die droom om profrenner te worden en mee te doen bij de overwinning bij de grote jongens.”

Deel dit bericht