GP Sven Nys
1 januari 2024

Van der Poel ook in het nieuwe jaar oppermachtig

mvdp0101
Nieuw jaar, zelfde winnaar. Mathieu Van der Poel was op nieuwjaarsdag de beste in de GP Sven Nys. De wereldkampioen had in Baal, in de zesde manche van de DVV Verzekeringen Trofee, 23 seconden voorsprong op Eli Iserbyt.

Van der Poel droeg in Baal voor het eerst het shirt van de nieuwe sponsors Alpecin-Fenix, de ploeg die voordien als Corendon-Circus door het leven ging. De wereldkampioen zette meteen aan, maar Eli Iserbyt beet zich vast in het wiel van de Nederlander.

Halfweg cross plaatste Van der Poel een nieuwe versnelling, die zijn eerste belager zonder antwoord liet. De 24-jarige Nederlander gaf nadien geen krimp en gunde de achtervolgers geen kans terug te keren. Wijzend naar de nieuwe sponsors op zijn shirt reed Van der Poel, die ook in 2018 en 2019 de beste was in Baal, met ruime voorsprong over de meet.

Iserbyt bolde als tweede binnen op 23 seconden van de ongenaakbare winnaar. De Brit Tom Pidcock, die niet al te best gestart was, reed een sterke tweede wedstrijdhelft en finishte mooi als derde op 41 seconden.

Ook Corné Van Kessel, die debuteerde voor zijn nieuwe ploeg Tormans CX, en Michael Vanthourenhout eindigden nog binnen de minuut. Van Kessel als vierde op 47 seconden, Vanthourenhout als vijfde op 50 seconden. Verderop in de top-10: Quinten Hermans, Laurens Sweeck, Jens Adams, Tim Merlier en Gianni Vermeersch.

In het algemeen klassement van de DVV Verzekeringen Trofee heeft Eli Iserbyt een ruime voorsprong van 4 minuten en 12 seconden op Mathieu Van der Poel.  Michael Vanthourenhout is derde op 5:10.

De zevende manche van de DVV Verzekeringen Trofee volgt zondag al, op de terreinen van de Vrije Universiteit Brussel en de Franstalige tegenhanger ULB in Elsene. Op 8 februari valt het doek over de DVV Verzekeringen Trofee met de Krawatencross in Lille.