GP Sven Nys
1 januari 2024

Munro eerste winnares van het nieuwe jaar in Baal

juniorenvrouwenbaal
Madigan Munro heeft de eerste veldrit van het jaar 2020 gewonnen. De Amerikaanse was bij de Helen100 Trophy tijdens de GP Sven Nys de beste van Fem Van Empel, de nieuwe leidster in het klassement, en Zoé Backstedt.

Munro, pan-Amerikaans kampioene, reed van bij de start weg op het lastige en kille parcours. Ze nam de bonusseconden mee en liet Van Empel en Lizzie Gonzalez snel achter. Backstedt knokte zich in de tweede van drie ronden terug naar de derde plaats, maar winnen zat er niet meer in voor de dochter van Magnus.

Munro reed solo naar de overwinning en won haar eerste veldrit in België. “In totaal heb ik hier zeven veldritten gereden. Inclusief vorig jaar, want ik ben tweedejaars. Het is mijn eerste keer hier, ik zag het enkel nog op de televisie. Het is een tof parcours. Morgen ga ik naar huis, dus ik mis Brussel. Ik kom terug voor een week of twee voor de Wereldbeker in Hoogerheide en het wereldkampioenschap. Het is leuk dat ik hier de ervaring kan opdoen in deze categorie met meisjes van mijn leeftijd. In de VS rij ik met volwassen dames, da’s lastiger dan hier (lacht).”

Deel dit bericht