GP Sven Nys
1 januari 2024

Mathieu van der Poel: “Het was een leuke dag en ik heb echt genoten”

WhatsApp Image 2024-01-01 at 16.48.21 (1)

Mathieu van der Poel gaf andermaal alles en iedereen het nakijken in de GP Sven Nys, hij zegevierde met bijna twee minuten voorsprong op zijn grote concurrent Wout van Aert en een sterke Pim Ronhaar. 

De wereldkampioen reageerde voldaan op deze eerste dag van het jaar. “Het was zeer technisch met die diepe sporen en gewoon enorm lastig. Dat vind ik altijd wel het eerlijkste en het leukste. Wout legde meteen een fors tempo op en probeerde mij direct onder druk te zetten. Ik nam over en ik weet niet of hij een foutje heeft gemaakt, maar ik had ineens weer een mooi gat en dan heb ik redelijk foutloos gereden op dit rondje. Het was een leuke dag en ik heb ervan genoten. Het was lang geleden dat ik hier had gereden, maar het is altijd wel een leuke cross die me bovendien goed ligt.”

Wout van Aert moest andermaal zijn meerdere erkennen in zijn grote rivaal. “Ik had een goede start en ik ben het aan mezelf verplicht om het te proberen. Ik heb er dan ook al mijn energie ingestoken de eerste twee rondes. Ik denk dat ik het Mathieu wel moeilijk kon maken in de eerste twee rondes, maar toen ik een klein foutje maakte, had hij meteen een mooie voorsprong en moest ik mijn eigen tempo zoeken. Als je twee minuten verliest, moet je toegeven dat hij veel beter was. Achteraf gezien was dat gewoon het begin van een one-man-show.”

Ronhaar was zeer tevreden met zijn derde plaats achter de twee wereldtoppers in verschillende disciplines. “Het was echt wel zwaar. Ik kon precies niet super diep gaan maar mijn basistempo lag wel heel hoog. Ik kon direct met Mathieu en Wout mee en ik wilde zo lang mogelijk meerijden omdat het toch wel scheelt op sommige stukken om in het wiel te zitten en hun hoge tempo vast te pakken. Ik heb heel lang volgehouden. Wout zakte er even later dan weer door bij Mathieu, maar had later nog een versnelling in de benen, dus derde is het hoogst haalberen. Ik kan moeilijk zeggen het kan niet beter, want het kan wel beter, maar als ik realistisch ben, kan het niet beter nee.”

 

Deel dit bericht