GP Sven Nys
1 januari 2024

Iserbyt verrast in Baal na schuiver Pidcock in slotronde

LIVE FEED Action pictures of the 'GP Sven Nys' cyclocross cycling event on Sunday 01 January 2023 in Baal, the third stage in the X2O Badkamers 'Trofee Veldrijden' competition.
BELGA PHOTO JASPER JACOBS
LIVE FEED Action pictures of the 'GP Sven Nys' cyclocross cycling event on Sunday 01 January 2023 in Baal, the third stage in the X2O Badkamers 'Trofee Veldrijden' competition. BELGA PHOTO JASPER JACOBS

Eli Iserbyt heeft in Baal de derde wedstrijd van de X2O Badkamers Trofee op zijn naam geschreven. Een spectaculaire valpartij van wereldkampioen Tom Pidcock in de slotronde zorgde voor een onverwachte ommekeer. Michael Vanthourenhout finishte tweede voor een ontgoochelde Pidcock.

Michael Vanthourenhout was het snelst weg in de derde manche van de X2O Badkamers Trofee. Hij kreeg het gezelschap van ploegmaat Eli Iserbyt en topfavoriet Tom Pidcock. De drie sloegen al snel een kloof op achtervolgers met daarbij onder andere Thibau Nys.

Pidcock begon afwachtend aan de wedstrijd, maar in de tweede ronde plaatste de wereldkampioen een fameuze versnelling. Vanthourenhout en Iserbyt moesten passen, maar breken deden ze nooit. Rondenlang bleef het Pauwels Sauzen-Bingoal duo hangen op een tiental seconden van de jonge Brit.

Lokale publiekstrekker Thibau Nys viel terug van plek 5 naar plek 13. Vooraan bleef Pidcock gefocust rondrijden rond de Balenberg. In de achtergrond vocht Lars Van der Haar zich terug naar de vierde plek.

Pidcock begon aan de slotronde met een twaalftal seconden voorsprong op Vanthourenhout en Iserbyt. Een kleine fout van de wereldkampioen op de bulten kwam de wereldkampioen duur te staan. Pidcock ging over de afsluiting en verloor zo plotsklaps zijn voorsprong. Iserbyt en Vanthourenhout maakten de aansluiting en gingen op en over de Brit. Iserbyt versnelde, waarop niemand een antwoord had. Vanthourenhout eiste plek twee op voor een gedesillusioneerde en grimassende Pidcock.

Uitslag

  1. Eli Iserbyt
  2. Michael Vanthourenhout
  3. Tom Pidcock
  4. Lars van der Haar
  5. Jens Adams
  6. Joris Nieuwenhuis
  7. Quinten Hermans
  8. Cameron Mason
  9. Pim Ronhaar
  10. Timo Kielich

Deel dit bericht