GP Sven Nys
1 januari 2024

Eli Iserbyt: “Dit doet deugd na een moeilijke periode”

WhatsApp Image 2023-01-01 at 16.36.16

Eli Iserbyt won in Baal de GP Sven Nys na een valpartij van Tom Pidcock in de laatste ronde. Iserbyt bleef de hele wedstrijd samen met ploegmaat Michael Vanthourenhout, die derde eindigde, druk zetten. Hieronder de reacties.

Eli Iserbyt: “Het was zeker niet makkelijk de laatste twee maand. Het was een dun koordje tussen stoppen met het seizoen en doorgaan. Het was zeker moeilijk, maar het gaat beter en beter en dit doet enorm deugd. Als je elke dag leeft met pijn op en naast de fiets is het moeilijk om ervoor te blijven gaan en er komt altijd nog wat commentaar bovenop. Met Mathieu, Wout en Pidcock wordt de rest een beetje naar de achtergrond verdrongen, dus ik ben blij dat ik vandaag de overwinning kon grijpen. Het viel einelijk weer eens allemaal in de goede plooi. Bedankt ook aan Michael (Vanthourenhout) voor de steun want hij heeft me de laatste ronden enorm opgepept om er te blijven voor gaan.”

Michael Vanthourenhout: “Het is heel spijtig dat Tom (Pidcock) valt, maar dat hoort bij de cross denk ik. Het is zeer mooi voor ons, want Eli en ik waren sowieso bij de drie beste in koers. Ik denk wel dat Eli net iets beter was dan mij en het is wel mooi dat hij de overwinning kan nemen na alle blessureleed. De omstandigheden vielen al bij al gezien de weersomstandigheden nog mee.”

Gevallen Tom Pidcock: “Ik voel me wat dooreen geschud na die val. Het was een domme val, maar ik hoop dat het tenminste op tv was. Ik voelde me niet super goed vandaag maar wilde een snelle laatste ronde neerzetten. Helaas liep het fout in die gevaarlijke afdaling. Als je zo snel gaat, is het gemakkelijk om de springen. Ik hield me in om een whip te doen, maar het liep toch fout”, vertelde de gehavende Pidcock terwijl hij zijn wonden een heup en knie toonde.

Deel dit bericht