GP Sven Nys
1 januari 2024

David Haverdings wint spannend duel met Joran Wyseure op Balenberg

WhatsApp Image 2023-01-01 at 13.12.39

Wereldkampioen Joran Wyseure en David Haverdings vochten een spannend duel uit in de Trimetal Rookie Trophy in Baal. Ze konden zich na enkele ronden onderscheiden van de andere U23 renners en leverden een knappe strijd om de overwinning. Uiteindelijk was het Trek Baloise Lion David Haverdings die won nadat Joran Wyseure lek was gereden bij aanvang van de laatste ronde. De Zwitser Dario Lillo was een knappe derde.

Leider in de stand van Trimetal Rookie Trophy Victor Van de Putte tekende voor de kopstart in de GP Sven Nys voor beloften. In de eerste ronde kon hij samen met vier andere renners het verschil maken en een sterke kopgroep vormen: Joran Wyseure, Dario Lillo, David Haverdings en Jente Michels. Die laatste kon zijn kansen niet verdedigen door pech en moest de kopgroep laten rijden. Met z’n vieren streden ze verder om deze felbegeerde eerste overwinning van het jaar.

In de derde ronde konden de Nederlander David Haverdings en de West-Vlaamse wereldkampioen Joran Wyseure het verschil maken. Ze lieten Deschacht – Hens – Maes ploegmaats Dario Lillo en Victor Van de Putte achter en maakten er een knap duel van. Haverdings kon de wereldkampioen bergop pijn doen, maar die kwam in de technische stroken bergaf terug aansluiten. Wyseure haakte zijn wagonnetje aan en hoopte zo de laatste ronde te kunnen in gaan. “Helaas reed ik bij het ingaan van de laatste ronde lek. Zeer jammer, want ik had hier echt graag voor de zege kunnen strijden. Tweede is natuurlijk ook mooi, maar jammer dat ik mijn kansen niet helemaal kon verdedigen, want het was nog even bergop naar de materiaalpost”, vertelde Wyseure. Zo kon hij zijn kansen niet verdedigen en ging eerstejaars belofte David Haverdings meer dan verdiend met de zege huiswaarts.

“Ik had het niet verwacht, maar ben zeer blij met deze overwinning. De benen waren wel goed maar ik had niet gedacht dat ik het hier al ging kunnen afmaken”, vertelde de Nederlandse winnaar op het parcours van zijn ploegleider Sven Nys.

Dario Lillo was duidelijk een zeer tevreden derde. “Het was een zeer lastige wedstrijd, zeker voor de benen”, vatte de Zwitserse belofte de wedstrijd kort samen.

Winnaar David Haverdings glunderde aan de aankomst.

Deel dit bericht