GP Sven Nys
1 januari 2024

Brand wint in Baal na spannend duel met Alvarado

CYCLOCROSS DVV TROFEE GP SVEN NYS
Lucinda Brand heeft het zegegebaar gemaakt op de Grote Prijs Sven Nys in Baal. Brand was de beste na een verbeten duel met Nederlands kampioene Ceylin del Carmen Alvarado. In de slotronde maakte de wereldkampioene het verschil. Denise Betsema vervolledigde het podium en blijft leider in de X²O Badkamers Trofee.

Lucinda Brand heeft op nieuwjaarsdag in Baal de Grote Prijs Sven Nys op haar naam geschreven. Brand was net zoals in de voorgaande crossen oppermachtig. In Baal, de vierde manche van de X²O Badkamers Trofee veldrijden, kreeg ze echter af te rekenen met een verrassend sterke Nederlandse kampioene Ceylin del Carmen Alvarado. Denise Betsema kon het kopduo niet volgen en zou héél de wedstrijd in derde positie doorbrengen.

De strijd om de zege was razendspannend. Brand zette haar landgenote geregeld onder druk, maar Alvarado beet door en sloot telkens aan bij de wereldkampioene. Alvarado leek in de slotronde zelfs even de bovenhand te nemen, tot Brand uitpakte met een stevige versnelling in een loopstrook. Ze leek zegezeker, tot Alvarado opnieuw kwam opzetten. In de laatste rechte lijn verzekerde Brand zich van haar 14de zege van het seizoen.

Al was de wereldkampioene met haar gedachten bij Amy Pieters, de Nederlandse wielrenster die al dagen in een kunstmatige coma wordt gehouden na een aanrijding op training. Ze doet ook een uitstekende zaak in het klassement van de X²O Badkamers Trofee. Betsema vervolledigde het podium op 37 seconden en blijft leidster in het klassement. De volledige top vijf was Nederlands met Annemarie Worst en Fem van Empel op de plaatsen vier en vijf. Sanne Cant was op ruim twee minuten de eerste Belgische op plaats zes.

Deel dit bericht