GP Sven Nys
1 januari 2024

Brand krijgt groen licht voor Baal

brand3012
Lucinda Brand zal op 1 januari haar rentree maken in de GP Sven Nys in Baal. De 30-jarige Nederlandse kwam vrijdag in de openingsronde van de Azencross in Loenhout ten val en moest opgeven. De wonde aan haar rechteronderbeen werd later op de dag gehecht.

Maandag testte Brand uitgebreid en ze kreeg het licht op groen voor deelname aan de GP Sven Nys. “Een laatste test wees uit dat Lucinda kan starten op 1 januari”, meldt manager Sven Nys van de Telenet Baloise Lions. “In Lichtaart trok ik met haar op pad en alles verliep zeer positief. Van de hechtingen zelf heeft ze niet al te veel last meer.”

Vraag is nu wanneer ook Toon Aerts weer de competitie kan hervatten. De Belgische kampioen liep een ribbreuk en gekneusde ribben op bij een val in de Telenet UCI World Cup in Namen op 22 december  “Bij Toon is de blessure natuurlijk een pak complexer. Hij probeert de conditie zo goed en kwaad mogelijk te onderhouden, maar dat is niet gemakkelijk met die gebroken ribben”, aldus Nys.

“We denken dat de DVV Verzekeringen Trofee-cross van Brussel (5 januari) wel mogelijk moet zijn om dan opnieuw te starten. Daar zijn wij nog niet helemaal uit. Toon traint reeds op de weg, maar hij moet vermijden om schokken op te vangen. In de cross is dat onmogelijk. Een breuk geneest natuurlijk niet op enkele dagen tijd, daar gaan immers weken over. Tijd hebben we echter niet. Het komt erop aan de conditie zo goed mogelijk te onderhouden in aanloop naar het BK.”

Deel dit bericht