GP Sven Nys
1 januari 2024

Bentveld van start tot finish

Bentveld
De GP Sven Nys 2022 werd bij de dames junioren een kolfje naar de hand van Leonie Bentveld. De Nederlandse nam de kopstart en bouwde uit tot ruim 1 minuut voorsprong op Sarkisov. Hladikova finishte als derde.
De Nederlandse Leonie Bentveld heeft de GP Sven Nys gewonnen. In de eerste cross van 2022 trok de juniore van bij de start door en kon toen ze alleen was uiteindelijk een voorsprong van meer dan een minuut bijeenfietsen. Op het zware parcours, maar onder zonnige omstandigheden kon de Amerikaanse Katherine Sarkisov finishen op een tweede plek, kort erna gevolgd door de Tsjechische Katerina Hladikova.
 
Met deze zege bouwt Bentveld – die eerder ook al de eerste manche in Loenhout binnenhaalde – haar voorsprong in de X²O Badkamers Trofee uit tot 2 min 51 seconden op Hladikova. Sarkisov is derde op 3 min 16 seconden.  
 

Bentveld: “Ik wist dat het een zwaar rondje is hier in Baal. Het ideale is om hier je eigen spoor te rijden. De eerste ronde was er nog vrij veel druk van achteruit en zaten ze vlakbij toen ik wat foutjes begon te maken. Op dit parcours moet je echt je aandacht erbij houden om te veel fouten te vermijden. Er meteen van bij de start van door gaan was een goed plan. Ik had het tijdsklassement ook in mijn achterhoofd. De laatste cross van dit klassement in Lille kan ik niet rijden omdat het samenvalt met het Nederlands Kampioenschap. Ik ben er dus wel mee bezig om wat voorsprong proberen uit te bouwen zodat ik op het einde nog op het podium kan. Het mooiste zou natuurlijk winnen zijn, maar in 3 wedstrijden 5 minuten voorsprong verzamelen, is knap lastig. Ik zie wel hoever ik kom.”  

Deel dit bericht