GP Sven Nys
1 januari 2024

Alvarado ook dominant in 2020: ‘Nieuwe kleuren staan me leuk, toch?’

belgaimage-159859426-full
Ceylin del Carmen Alvarado reed naar de tweede van uiteindelijk drie zeges van de nieuwe ploeg Alpecin-Fenix in Baal. Herrijzen als een fenix deed ze niet tijdens de Sack Zelfbouw Ladies Trophy, want ze wàs al de beste de voorbije weken.

“Het voelt eigenlijk niet aan als een nieuwe ploeg”, aldus een vrolijke Nederlandse na de finish. “Het was even wennen, maar het staat me leuk toch (glimlacht). Het ging goed, niet gemakkelijk vandaag. Ik voelde me net wat sterker dan Annemarie vandaag. Ik cross het liefst op deze manier. Mijn techniek is vrij goed, en dat is handig hier. Vroeger werkte ik daar heel erg hard aan, bij de jeugd. Dat is erin gehakt. Nu is het onderhouden.”

Iedereen rond het vrouwenveldrijden denkt intussen hetzelfde: deze dame kan het WK bij de profs winnen. Alleen koos Alvarado bij het begin van dit seizoen voor het beloften-WK. “Iedereen blijft me er over vragen. Uiteraard kriebelt het om bij de elite te starten, maar ik heb mijn keuze gemaakt. Het is mijn laatste jaar als belofte en ik wil die categorie op een mooie manier uitwuiven.”

Brand: “Kon maar één tempo rijden”

De Nederlandse kampioene had niet de beste benen vandaag, gaf ze toe. “Ik kon vandaag één tempo rijden. Ik reed vandaag rond op griffo’s, in tegenstelling tot de anderen die op rhino’s reden. Ik twijfelde immers bij de opwarming, waar ik ook al voelde dat ik niet op gang kwam. Bij de start was ik dan wel wat nerveus. Op mijn tempo had ik het gevoel dat ik grip genoeg had. Ik kon nog wisselen indien nodig, maar ik had niet het gevoel trager door de bochten te gaan dan de anderen. Misschien trager dan Alvarado, maar ik kon toch niet harder hoor. Technisch liep het gelukkig goed vandaag, maar op een ronde als dit vandaag moet je ook de benen hebben.”

Worst: “Last van de rug”

“Dit was het hoogst haalbare, ja”, vertelde de derde van vandaag, Annemarie Worst, achteraf. “Ik weet niet wat er precies aan de hand is, maar mijn rug houdt het de laatste weken niet. Ik maak me nog niet te veel zorgen over het klassement, wel over mijn rug”, aldus een bezorgde Worst.

Deel dit bericht