GP Sven Nys
1 januari 2024

Aerts geeft niet op: ‘Gelukkig blijft de schade beperkt’

CYCLOCROSS DVV TROFEE GP SVEN NYS BAAL
Toon Aerts is na zes manches in de DVV Trofee zijn leidersplaats kwijt. De renner uit Rijkevorsel telt na de GP Sven op nieuwjaarsdag acht seconden achterstand op Mathieu van der Poel.

Toch wil Aerts zich nog niet gewonnen geven. “Het gaat zeker nog spannen om die eerste plaats”, klinkt het strijdvaardig. “Gelukkig kon ik in het begin van de wedstrijd vijftien seconden terugpakken op Mathieu dankzij die bonificatieseonden. Zo blijft de schade toch nog beperkt.”

Over zijn prestatie in Baal is Aerts niet helelmaal tevreden. “Ik kende geen superdag”, gaf de renner van Telenet Fidea Lions toe. “Dat voelde ik al tijdens de verkenning. Ik zat op mijn basisniveau, maar omdat dit parcours me goed ligt, was dat voldoende om tweede te worden.”

“Bovendien liep het in het begin van de wedstrijd al even mis in de materiaalpost. . Ploegmakker Corné van Kessel gooide zijn fiets weg net voor mij weg waardoor ik even moest inhouden en zo wat tijd verloor. Ik ben daarna heel verbeten beginnen versnellen maar ik moet toegeven dat koersen op agressie niet het beste is wat er bestaat.”

Deel dit bericht